duminică, 6 decembrie 2009

Istoric sau isteric?


Astazi probabil vom afla cine va fi presedintele Romaniei pentru urmatorii 5 ani. Tin sa ii injur pe acesta cale, prieteneste, pe toti cei care jubileaza oficial din ambele tabere. Jubilari pe baza unor sondaje de opinie facute de oameni, cu bunele si relele lor, si care arata un scor destul de strans. Ce ar fi sa stam toti cu curul in banca noastra pana maine cand vor aparea si numaratorile oficiale?

Mi se pare ciudat ca Basescu a iesit cu cateva minute inainte de ora 21 pentru a-si proclama victoria. La fel cum mi se pare ciudat ca cei din tabara Geoana-Antonescu declara ca victoria lor este una istorica. Istorice au fost numirea lui Cuza, Carol, victoriile de la Marasti si Marasesti, trecerea Prutului si Revolutia din 1989 (asa cum a fost ea), nu victoria voastra meschina intr-un joc cu doi contracandidati vai mama lor! Dobitoci cu facultate (ca sa nu zic rahati cu ochi)! Cica voi doriti o singura Romanie? Si va bucurati cand ati castigat (poate) la un scor in halul asta de strans? Unde sunt mesajele pentru votantii celuilalt? Parca Mirrrcea era diplomat...Ma intristeaza ca a trebuit sa alegem intre "astia doi" si istoric va fi momentul in care vom putea vorbi de ei si camarilele lor doar la trecut.

Eu unul sunt multumit de rezultat, orice s-ar concretiza maine dupa numaratoarea finala - candidatul votat de mine sigur va castiga! Pentru ca i-am votat pe amandoi! Si vreau sa le multumesc ambilor candidati! Vreau sa le multumesc pentru ca ne-au arata ca se poate! Se poate sa fi un concurent prost si sa ajungi in finala! Se poate sa fi un finalist prost si sa castigi! De asemenea vreau sa le multumesc jurnalistilor de la anumite trusturi de presa care au ridicat ura la rang de jurnalism - sunteti niste neprofesionisti, nici macar sustinerea cuiva nu sunteti in stare sa o exprimati!

Mi-e sila ca amandoi dintre acesti oameni au avut atatia sustinatori care si la aceasta ora se mai cearta pe "care e mai bun" sau, preferata mea, care este "raul cel mai mic".

Ne vor manca viermii in cautarea raului cel mai mic. Sper ca urmatorul guvern sa inceapa sa si lucreze si indicatorul rutier din inceputul acestui post sa nu mai fie specific pentru intrarea in Romania. Ultimii 20 de ani ne-au invatat ca, indiferent de cine e la putere, nu se intampla nimic constructiv. Sper sa nu se respecte traditia si de data aceasta.




Niciun comentariu: