duminică, 13 decembrie 2009

Ciocu' mic si gandul la patrie...


Subiectul este deja tocat si provoaca incet plictiseala.
Lupta a fost stransa, castigatorul a fost marinar, raraitul e suparat, acuza fraudarea. Corect! A fost frauda! Dar TOATA lumea a furat, prin toate mijloacele disponibile.
Supararea mea este ca tot acel FSN a ramas la putere. Si supararea este accentuata de oamenii pe care ii vad certandu-se aproape toata ziua pentru unul din cei doi. Ca PSD sunt comunisti, ca Basescu e tiran etc. Sa va zic ceva? Asa este! Toti aveti dreptate! Si atunci de ce mama dracului nu am fost in stare in acesti 20 de ani sa aducem la putere pe altii? Altii care NU au mai fost la vreo forma de putere inainte...Rezolvam astfel si Punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara, ne scapam si de taberele de hoti cu costume(cine stie insa, poate apareau altii). Nu inteleg cum de nimeni dintre intelectuali nu se sesizeaza ca de fapt PDL si PSD sunt parte din aceeasi structura. S-au despartit tocmai pentru a putea oferi prostimii o asa zisa optiune intre stanga si dreapta. Si noi/voi ati/am muscat! Pana si PNL a muscat.
Cat despre lupta electorala, cred ca este destul de clar ca trupa Geoana s-a cam batut singura. Au facut exact greseala din 2004 pe final. In loc sa stea in transee, au iesit la atac frenetic, crezand ca lumea ii iubeste cu adevarat. Au facut jocul Marinarului. Acesta a urlat despre moguli, iar Raraitul a mers tocmai la mogul pentru un masaj relaxant. Asta in timp ce televiziunile Realitatea si Antena nu se mai opreau din a-l ataca pe Basescu si PDL in mod frenetic, fara a mai tine cont de vreo practica jurnalistica invatata prin facultati sau alte scoli. Devenisera atat de vehementi si atat de plini de ura, incat ajunsesera plictisitori. Basescu in schimb a fost abil, a stat la cutie, a lacrimat. Culmea este ca, si unii si altii spuneau adevaruri. Sub forma unei teribile minciuni, care ne tine intr-o miscare anevoioasa de 20 de ani incoace. Exista un proverb irakian care spune ca, atunci cand situatia este complicata, cel mai bine este sa stai la geam - atunci vei vedea cadavrul dusmanului tau trecand. Alianta PSD+PNL+Iohannis nu a stat la geam, a crezut ca poporul ii iubeste pana la Dumnezeu si inapoi doar pentru ca ei vor sa il arunce pe marinar peste bord.
Cat despre multele voturi nule - sper ca macar 10% din ele sa fi fost anulate in mod voit, cum a fost si al meu - in semn de dezacord pentru ambii candidati.
Haideti data viitoare sa nu mai votam pentru raul cel mai mic! Se poate?




Niciun comentariu: