vineri, 11 septembrie 2009

Atentatul care a dezmorţit lumea.

Şi se împliniră astăzi 8 ani de la "september eleven" - sintagma care a devenit deja un brand, un clişeu care ne aduce aminte ca lumea e împărţită doar în "buni" şi "răi". Fiecare dintre noi, bineînţeles, trăim între cei buni şi suntem convinşi că îi vom bate pe ceilalţi de o să-i ia mama dracului.

Cu toată suferinţa cauzată şi făcând totodată abstracţie de la diverse teorii ale conspiraţiei, trebuie spus că lumea abia a aşteptat acele atentate. Devenise deja plictisitor, lumea părea că se îndreaptă sigur spre democracy, preşedintele Clinton desena grafice cu un an înainte cum SUA vor rămâne fără datorii prin anul 2014 (suntem încă în grafic), dar a venit Bushulică şi a stricat tot, i-a supărat pe musulmanii cei răi şi au dărâmat nemernicii turnuleţele. Se zice că ar exista un ciclu - o data la cîteva generaţii, omenirea îşi pierde raţiunea, cum se întâmpla în anii 1914 şi 1939.

Trebuie să recunoaştem că lumea este avidă de a participa la evenimente măreţe, istorice. Ce am fi fost noi astăzi în istorie fără acel 11 septembrie? Era "Pearl Harbour" al generaţiei noastre - idioată comparaţie. Nu e vorba că ar fi fost mai bine sau mai rău, dar am fost clar marcaţi de eveniment. Între timp au fost declanşate două războaie împotriva Răului, acel Rău care cu 20 de ani înainte era al dracului de bun (mujahedinii şi Saddam), care înghit resurse şi mai ales vieţi şi astăzi. Pretextele şi explicaţiile regimului Bush au fost penibile, de la Axa Răului şi arme de distrugere în masă, până la nevoia de eliberare a popoarelor asuprite de regimuri nedemocratice. Aşteptăm şi astăzi să se pornească lupta pentru eliberarea poporului Chinez de sub jugul comunist...

Hai să fim serioşi! Nişte puternici şi bogaţi se bat pentru resurse şi zone de influenţă iar gloata e divizată şi controlată. În fine, citeam azi într-un ziar central cum că nici Al-Quaida nu o duce prea bine, i-o fi afectat criza şi pe ei, că nu au mai fost decât puţine atentate în ultima vreme. Păi se poate aşa ceva? Nu e nimeni să-l dea jos pe Bin Laden şi să vină altul care să facă treabă serioasă? Cum au făcut americanii, a venit Hussein Obama şi le-a adus tuturor change (în traducere, "mărunţiş"), trimis de Dumnezeu-Allah-Iahwe spre isterizarea maselor (remember 2008, world? Cum se adunau freneticii prin oraşele lumii ca să....ca să ce?). Riscăm să cădem în alt anonimat istoric, dacă nu se întâmplă din nou ceva notabil.

fiat "show", pereat mundus!

Niciun comentariu: